Menu

Eten en koken


Over ons

Eten en koken

Hoi, ik ben Janus en ik schrijf vandaag over koken. Niet iedereen houdt ervan om zijn eten zelf te koken, maar vaak is dit wel beter. Het is goedkoper, verser en lekkerder dan een kant-en-klaar maaltijd bijvoorbeeld. Het is ook helemaal niet moeilijk, het kost alleen een beetje tijd. Tegenwoordig kun je op internet elk recept vinden en zelfs via video's precies leren hoe je je gerechten klaar kunt maken. Hierdoor kan iedereen een topchef worden en thuis heerlijke maaltijden maken. Op deze blog wil ik wat verder ingaan op eten en koken. Veel leesplezier en succes met het koken!

Recente artikelen

Mosselen eten op het strand: Een romantisch diner voor twee
18 september 2019

Mosselen eten op het strand Ben je gek op het stra

Wijnglazen horeca
15 oktober 2018

Tips bij het kopen van wijnglazen voor horeca bedr

Horeca apparatuur kopen
2 augustus 2018

Stel, je hebt een horecazaak of wilt er één beginn

Tags

Horeca apparatuur kopen

Stel, je hebt een horecazaak of wilt er één beginnen. Wat heb je dan allemaal nodig? Er is tegenwoordig heel wat op de markt maar wat is er nu precies geschikt voor jou en zijn er regels aan verbonden? Er bestaan verschillende categorieën horeca apparatuur met apparaten om te koelen en te vriezen, om te bakken, te grillen en te koken en om te reinigen. Heel belangrijk is dat er voor al deze apparatuur wetten en regels zijn waarop je wordt gecontroleerd. Die regels kun je voor jou horeca-activiteit met enkele zoekacties op het net makkelijk terugvinden. 

Koelen, bereiden, reinigen   

Koelkasten, diepvriezers, de koeltoog. Deze apparaten hebben als functie voedsel koel of zelfs bevroren te bewaren. In grote horecazaken spreken we over koel- en vriescellen waar je binnen en buiten kunt lopen en waar grote hoeveelheden voedsel in opgeslagen kunnen worden voor langere periodes. Je moet je bewust zijn dat er regels verbonden worden aan het hebben en gebruik maken van koelapparatuur in de horeca. Voor de voeding zijn er steeds minimale en maximale temperaturen waaraan je je moet houden afhankelijk van het voedsel dat je koel wil houden en er zijn ook strikte voorschriften wat betreft hygiëne en de reiniging. Zeker wanneer met speciaal reinigingsmateriaal in de buurt van voedsel wordt gewerkt. Hierop wordt door de overheid streng gecontroleerd en inbreuken worden zwaar bestraft. Bij heel zware inbreuken of terugkerende menselijke fouten kan die overheid zelfs tot sluiting van de horecazaak overgaan omwille van de volksgezondheid. Ook voor de bereiding van voedsel bestaan er diverse apparaten zoals het gasfornuis, de barbecue of de grillplaat, stoommachines, ovens en magnetronmachines. Afhankelijk van de gerechten die je gaat bereiden moet je fornuis beter uitgerust zijn, je barbecue brandveilig afhankelijk van je locatie en zo meer.   

Wees voorbereid en bewust   

Denk goed na voor je horeca apparatuur gaat kopen. Het is iets waar je niet lichtzinnig over kan doen. Wees je bewust van de regels waaraan je moet voldoen en ga ervoor met passie, hart en ziel. Ik wens je veel succes bij het kopen van horeca apparatuur. Misschien is het een goed idee te kijken bij een groothandel als Yong Da B.V Horeca Centrum waar ze werkelijk al jouw benodigdheden hebben. Weet dat het belangrijk is om af te wegen wat het meest voordelig is op basis van je eigen noden en wensen. Heb je een grote hoeveelheid voeding tegelijk koel te houden of te bereiden? Is er dagelijks gebruik en draai je wel voldoende omzet om het energieverbruik te kunnen betalen? Is er eventueel een interessanter en vooral goedkoper alternatief? Informeer je goed en koop geen kat in een zak. Veilig, kwalitatief en efficiënt ondernemen kan als je de juiste horeca apparatuur gaat kopen.